Bijonse 26. aprila u Zagrebu

Jedna od vodećih pop zvezda, glumica i pevačica Bijonse (Beyonce) nastupiće 26. aprila 2009. godine u zagrebačkoj Areni, u sklopu promotivne turneje "I am...", saopštila je promoterska kuća "Lupa".

Na ovom nastupu Bijonse će promovisati novi album "I am Sascha Fierce" koji od pojavljivanja sredinom novembra ne silazi s vrhova muzičkih top lista. Evropski deo turneje "I am...", upravo i počinje u Zagrebu, a trajaće 2 meseca i obuhvatiti 22 grada. Ovo je, kako je najavljeno u saopštenju organizatora, jedna od produkcijski najzahtevnijih turneja, što se tiče izvođenja pesama, koreografije,, kostima. Na turneji "I am..." Bijonse sarađuje sa kultnim modnim dizajnerom Tijerijem Muglerom, koji je osim kreativnog savetovanja scenskog nastupa zaslužan i za maštovite i seksipilne kostime.

Nova godina u klubu X-Lagoom 31.12.2008.

PROMETHEUS LIVE
YOUNGER BROTHER DJ SET


Po prvi put u regionu kultno “Twisted Records novogodišnje veče”, koje se tradicionalno odigravalo godinama unazad samo u Londonu! PROMETHEUS [Benji Vaughan] vodeci artist londonske etikete “Twisted Records”


LINE UP:
- PROMETHEUS LIVE [Twisted Rec, UK]
- YOUNGER BROTHER DJ SET [Twisted Rec, UK]
+
Residents: Xperiment & Intellect DJs!
_____________________________________________________________________________________

PRETPRODAJA KARATA JE POČELA 01. DECEMBRA!
BROJ KARATA JE LIMITIRAN NA 400!
PRVI KONTIGENT KARATA [PRVIH 100] PO CENI OD 2000 DIN!
PRETPRODAJNA MESTA:
- BILET SERVIS, Trg Republike 5, Beograd 063.33.70.33
- BLAGAJNA DOMA OMLADINE, Beograd
- EVENTIM U BEOGRADU I SVIM VEĆIM GRADOVIMA SRBIJE, 065.675.0009
(http://www.eventim-yu.com/portal/rs/prodajna_mesta/srbija/)
PROMETHEUS [Benji Vaughan] vodeci artist londonske etikete “Twisted Records”!
Čovek koji stoji iza projekata: "Prometheus" (solo), "Younger Brother" (zajedno sa Simon Posford-om) i "The Zap!" (njegova skorašnja kolaboracija sa Simon Posford-om i Raja Ram-om).
Puštao je muziku hiljadama fanova u zemljama kao shto su Grčka, Japan, Finska, Danska, Mexico, Mađarska, USA..
Još ranih 90-tih počinje da se bavi produkcijom u okvirima psychedelic trance zvuka, ali i drugim žanrovima elektronske muzike, objavljujući izdanja za tada vodeće izdavačke kuće “Twisted Records” (UK), “Dragonfly”, “TIP Records”.. Radi i kao House producent (Backroom Beats i JUNK). Njegove track-ove su vrteli Sasha, Nick Warren, Steve Lawler, John Digweed i mnogi drugi svetski poznati DJ-evi. Radio je Remix-e za “EMI” i “Jive Records”, bio je i producent “The Egg-a”.
Osvojio je nekoliko velikih nagrada, a najveća je svakako “SONY Award” za njegov track koji je uradio za “Nike” reklamu.
Ipak, najpoznatiji je kao trance producent još od prvog singla, “Clarity from the Deeo Fog” sa Process–om, pa sve do njegovog poslednjeg izdanja “Corridor of Mirrors” (“Twisted Records”) na kome je jasno iskazao svoju stilsku autentičnost i posebnost.
Svakako najveći projekat na kome radi jeste “YOUNGER BROTHER”, koji je pokrenuo zajedno sa Simon Posford-om. Reč je o jednom od onih sastava na muzičkoj sceni danas koje je teško žanrovski odrediti, iz razloga što je njihova muzika kombinacija različitih muzičkih formi, pri čemu su uspeli da kreiraju potpuno jedinstven Younger Brother zvuk, teško uporediv sa bilo čim što u današnje vreme možemo čuti.
Njihov prvi album “A Flock of Bleeps” (objavljen za “Twisted Records” 2003. godine) danas ima status kultnog. Drugi album usledio je 2007. godine, “The Last Days of Gravity" (takodje za “Twisted Records”), a artwork za ovo izdanje uradio je legendarni Storm Thorgerson (radio za “Pink Floyd”, “Alan Parsons-a”, “Led Zeppelin”).
2008. godine "Younger Brother Live" band krece na veliku turneju “Twisted Conspiracy Tour”, u okviru koga pored Benji-ja i Sajmon-a nastupaju i Marc Brownstein (The Disco Biscuits, Electron), bass, Tom Hamilton (Brothers Past, The American Babies, Electron), guitar, Joe Russo (The Benevento/Russo Duo, Bustle In Your Hedgerow, The American Babies, Electron), drums.
http://www.myspace.com/twistedrecordsprometheus
http://www.myspace.com/youngerbrothertwisted